Za može, ki hočejo več!

Moški zajtrk je oblika druženja fantov, očetov in mož z namenom, da bi skupaj prepoznavali znamenja časa, v katerem živimo in bi skupaj iskali odgovore na vprašanja o našem temeljnem poslanstvu: postajati dober odgovoren mož, oče in državljan.  

Z moškimi zajtrki smo pred leti začeli v družinskem krogu. Zbirali smo se možje - prijatelji (bilo nas je od 8 do 14), ki smo se sicer redno srečevali v zakonskih skupinah, vendar smo čutili potrebo po občasnem "moškem" srečanju. Pa ne, da bi si dali duška in bi opravljali svoje žene, pač pa da bi premišljevali o liku moža in očeta ter bi drug drugemu pomagali razumeti globoke razsežnosti in pomen te velike in odgovorne naloge.   

Zakaj Moški zajtrk?

Gotovo se med nami mnogi še spominjajo, kako so morali naši očetje, dedki in pradedki trdo delati, da so preživeli sebe in nas. Bili so utrjeni, vajeni zgodnjega vstajanja, nič jim ni bilo težko, vse so zmogli -niso bili pomehkuženi in razvajeni. Tudi mi smo se odločili, da se želimo z zgodnjo jutranjo uro spomniti naših očetov, dedov in pradedov, obenem pa želimo sebi in drug drugemu dokazati, da je tudi v nas še dovolj trdnosti in vztrajnosti, hkrati pa želimo drug drugega ozaveščati, da se je potrebno za dobre stvari potruditi in tudi čemu odpovedati - na primer komoditeti, lenobi, ležernosti ...

Tako se ob 7.00 uri zjutraj zberemo na dogovorjenem mestu, popijemo kavico in se malo okrepčamo. Sledi uradni del srečanja, ki se zaključi ob 9.00, ko se že dobro prileže pravi zajtrk (malica). Po zajtrku pohitimo vsak na svoj dom "graditi odnose, za katere je vredno živeti"!      

Medse povabimo gosta

V našem kulturnem prostoru je dovolj pokončnih mož, ki imajo svojo hrbtenico - so "mož beseda" - držijo se načel in so zvesti svojim odločitvam. Zato smo se odločili, da take može, ki imajo kaj sporočiti sodobnemu svetu, povabimo na Moški zajtrk. Tako smo v aprilu 2011 medse najprej povabili akademika, dr. Alojza Rebulo, v novembru 2011 pa je bil naš gost gospod Tone Rode, direktor Družine.

Arhiv Moških zajtrkov:

21.1.2012 - Moški zajtrk z Gregorjem Čušinom Preberi več...

 

 


Če še niste registrirani se registrirajte in sodelujte z nami.

Registriraj se