Duhovni teden za družine

Načelo »Združiti prijetno s koristim« je pri DiŽ-u narekovalo edinstveno obliko druženja: Duhovni teden za družine. Avgusta 2003 se nas je 17 družin zbralo na Rogli. Takrat nismo slutili, da bo to postalo nekaj tradicionalnega, da bo to postala stalnica našega programa, da bomo želeli vsako leto drug z drugim preživljati trenutke sproščenosti, veselja, pa tudi trenutke učenja. Enotedenskemu druženju na Rogli je do sedaj vsako leto sledilo enotedensko druženje v Veržeju ob Muri.

Duhovni teden za družine je tako postal redna in povsem ustaljena praksa mnogih družin, ki nas povezuje Družina in Življenje. Vsako leto v mesecu januarju ali najkasneje v februarju posamezne družine rezervirajo prostor (v Marijanišču, kjer se Duhovni teden za družine odvija, imajo namreč omejene kapacitete – sprejmejo lahko 28 družin) za delovne duhovne počitnice.

Duhovni teden za družineNamen Duhovnega tedna ni le druženje, pač pa tudi učenje. Tako imamo starši vsako dopoldne delavnice o odgovornem starševstvu, otroci pa imajo v tem času prilagojeno obliko Oratorija - za njih poskrbijo skrbni mladi animatorji. Vsako leto med nas povabimo priznanega strokovnjaka s področja vzgoje. Tako je bil nekaj let z nami priznani psiholog in psihoterapevt, gospod Bogdan Žorž, zadnji dve leti pa smo medse povabili gospoda Stanka Gerjolja, dekana TF v Ljubljani in strokovnjaka za geštalt pedagogiko. Tako naši pogovori o vzgoji niso izgubljanje časa z nepotrebnimi debatami, pač pa so učenje in spoznavanje delujočih načel, ki nam, staršem, pomagajo pri našem pomembnem poslanstvu – starševstvu. V letu 2012 sta bila z nami zakonca Cuidon, starša šestih otrok in avtorja knjige o vzgoji Otrokovo osebnost gradimo z ljubeznijo in potrpežljivostjo, v letu 2013 pa nas je v razmišljanje o odgovornem starševstu uvedel dr. Karel Gržan.        

Informacije: Erika Novak, GSM: 041/459 666; Prijave: erika@diz.si


Če še niste registrirani se registrirajte in sodelujte z nami.

Registriraj se