Druženje

O tem, da smemo Slovenci bivati v »nebesih pod Triglavom«, pripoveduje naš veliki Ivan Cankar v Kurentu. Takole piše:  

»O domovina, ko te je Bog ustvaril, te je blagoslovil z obema rokama in je rekel: »Tod bodo živeli veseli ljudje!« Skopo je meril lepoto, ko jo je trosil po zemlji od vzhoda do zahoda; šel je mimo silnih pokrajin, pa se ni ozrl nanje – puste leže tam, strmé proti nebu s slepimi očmi in prosijo milosti. Nazadnje mu je ostalo polno prgišče lepote; razsul jo je na vse štiri strani, od štajerskih goric do strme tržaške obale ter od Triglava do Gorjancev, in je rekel: »Veseli ljudje bodo živeli tod; pesem bo njih jezik in njih pesem bo vriskanje!« Kakor je rekel, tako se je zgodilo. Božja setev je pognala kal in je rodila – vzrasla so nebesa pod Triglavom. Oko, ki jih ugleda, ostrmi pred tem čudom Božjim, srce vztrepeče od same sladkosti; zakaj goré in poljane oznanjajo, da je Bog ustvaril paradiž za domovino veselemu rodu, blagoslovljenemu pred vsemi drugimi. Vse, kakor je rekel, se je zgodilo; bogatejši so pač drugi jeziki; pravijo tudi, da so milozvočnejši in bolj pripravni za vsakdanjo rabo – ali slovenska beseda je beseda praznika, petja in vriskanja. Iz zemlje same zveni kakor velikonočno potrkavanje in zvezde pojo, kadar se na svoji svetli poti ustavijo ter se ozro na čudežno deželo pod seboj. Vesela domovina, pozdravljena iz veselega srca!«

Teh lepot in Božjih darov, ki jih smemo na tem koščku zemlje uživati, se poskušamo zavedati tudi pri DiŽ-u, zato izkoristimo vsako priložnost za druženje. Iz prepričanja, da je človek odnosno bitje – ustvarjen za odnose in se v odnosih uresničuje in potrjuje, izhaja tudi naše geslo: Gradimo odnose, za katere je vredno živeti.

Z namenom – graditi odnose – večkrat na leto pripravimo t.i. Romarske pohode, drugi teden v avgustu pa organiziramo Duhovni teden za družine.


Če še niste registrirani se registrirajte in sodelujte z nami.

Registriraj se