3 ideje za Valentinov strogi post za zakonce

, Avtor: Meta Halas
Letos pade pepelnična sreda prav na valentinovo. Ne glede na to, ali imamo valentinovo za dan zaljubljencev ali le za tržno nišo, je ljubezen vedno dober razlog za praznovanje. Toda, kako združiti post z izkazovanjem ljubezni?

Vilma Siter: "Odpuščanje je eno od bistvenih stvari vsakega dolgotrajnega odnosa." VIDEO

, Avtor: Meta Halas
Čeprav nas dva tisočletna krščanska tradicija uči, da odpustimo svojim dolžnikom, pa je odpuščanje le redko enostavno in lahko. Odpuščanje ni vedno vezano na nekoga drugega, pogosto moramo odpustiti tudi sebi.

Kako je ljubiti motorista?

, Avtor: Mojca Nuč
Zaljubila sem se v fanta motorista, se poročila z motoristom in imam že 25 let moža motorista. Takšnega ljubim, pa preprosto ne vem, kako bi bilo, če bi bilo drugače.

Starša od moža hočeta le najino hčerko

Avtor: Aleš Čerin
Mlada mamica: Imava težave z moževimi straši. So zelo vsiljivi. Ko pridemo k njim na obisk, kar oni prevzamejo hčerko. Tašča je dolgo hodila nenapovedano na obisk vsak drugi dan. Ni mi bilo všeč in ker nisva hotela biti nesramna, sva to dopuščala.

POMEMBNO! Dve SPREMEMBI naših seminarjev

Avtor: Aleš Čerin
Dragi zakonci, sporočamo, da je prišlo do nekaj sprememb v načrtu naših seminarjev. 'Najin odnos do denarja' je prestavljen na jesen in v Veržej, 'Čuječnost sredi vsakdanjega hrupa', ki bi morala biti v Njivicah, pa je prestavljena v Crikvenico na nov termin.

V čem je razlika med romarjem in popotnikom?

Avtor: Meta Halas
V življenju hodimo po različnih poteh. Kot romarji ali kot popotniki. Dani in Vilma, ki sta prehodila Camino, imata par nasvetov, kako naj hodimo, da ne zgrešimo cilja.

Je vaš otrok nemiren in ne more spati? Kaj pa pije?

Avtor: Aleš Čerin
Vašemu otroku ne dovolite piti kave, kofeinske osvežilne pijače (npr. Coca Colo) pa dovolite, kajne? Ali veste, da te pijače vsebujejo znatne količine kofeina? Ste kdaj prebrali kaj piše na plastenki, pločevinki?

Mama: "Pri nas doma ne kričimo!"

Avtor: Marjeta Bec
O zgledu staršev pri uporabi "papeževih" besed prosim, hvala in oprosti. Takole pravi mama: "Saj na razumski ravni nam je jasno ..."

Mirko Robba o duhovnem dihanju in eksamnu

Avtor: Gostujoči avtor
Mirko Robba je na svojem blogu zapisal svoj razmislek o duhovnem dihanju v povezavi z eksamnom Ignacija Lojolskega.