Zaveza za prijetne obede za družinsko mizo

Avtor: Marjeta Bec
Ko sva opremljala prvo stanovanje, sva vanj postavila nesorazmerno veliko mizo. Takrat se nama še ni sanjalo, da bo za to mizo po desetih letih zakona sedelo pet otrok. Kako sta starša naredila prehod od 'ni pravil', preko diktature do zaveze. Primer družinske mize.

Eno pričevanje - dve novi zakonski skupini

Avtor: Gostujoči avtor
Dani in Vilma Siter sta na misijonu v Račah med drugim govorila o pomenu odnosa med možem in ženo, o odnosih v družini ter o tem, kako pomembno je, da smo drug do drugega odprti. Veseli smo, da so zakonci pokazali željo za delo na odnosih. Rezultat: dve novi zakonski skupini.

Bog ne vrača. On daje. (FOTO in VIDEO)

Avtor: Meta Halas
Na enem kupčku so zbrani listki, na katerih je zapisan hrup, ki nas v življenju obdaja in zaradi katerega ne slišimo Božjega glasu (težave, napori, iskanje, občutki neuspeha, skrb, razglašenost, ...). Na drugem so listki z zahvalami istih ljudi. Kako je mogoče pogledati preko težav? Kako slišati v hrupu?

Upognjen oče

, Avtor: Aleš Čerin
Zadnjič sva se z ženo sprehajala po gozdu in opazovala družino. Mama je držala hčerko za roko, hodila je pokončno, samozavestno, z nekakšno odločnostjo in vedrino. Oče pa je hodil sključen v grbo, nič ga ni zanimalo, s pogledom v tla, … v svojih mislih. Pokončna mama in upognjen oče. Prispodoba današnje družine. Se da očeta(e) zravnati?

Neznosno breme namišljene popolnosti

Avtor: Benjamin Siter
Breme »namišljene pridne popolnosti« je težko in le redki ga zmorejo nositi. V današnjem času je to poudarjeno s polepšanimi podobami na socialnih omrežjih. Izkrivljen pogled na človeka in še posebej na odnos, kakršen naj vlada v paru, pa nam že dolgo »prodaja« Hollywood z romantičnimi filmi s srečnim koncem.

Če te molitev ne spreminja, spremeni način molitve

, Avtor: Marjeta Bec
Žena in mama petih otrok se uči moliti. Pravi, da ne bo molila samo za druge, da bi se spremenili, pač pa najprej zase - da bi bila dobra žena in mama.

Miran in Metka Brozovič na zahvalno nedeljo o "peharju življenjskih preizkušenj" (FOTO)

Avtor: Aleš Čerin
Zahvalna nedelja je priložnost, da se zahvalimo za dar sozakonca. Na zahvalno nedeljo sta v Ljubljani, v župniji Štepanja vas zakonskim jubilantom spregovorila zakonca Miran in Metka Brozovič. Pričevala sta o “peharju svojih življenjskih preizkušenj”.

Naša Sara na Žurnalu 24.si: Materialnost in kariera mineta, ...ostanejo pa odnosi.

Avtor: Aleš Čerin
Naša Sara Ahlin Doljak je odvetnica in ima multiplo sklerozo. Zaradi bolezni ne more govoriti. Na Facebooku je objavila, da je zastopala stranko na sodišču s tablo piši-briši. To smo objavili tudi na naši spletni strani, kar je opazil novinar Žurnala 24.si in pripravil lep članek o Sari.

Rezultat: mirna rešitev spora

Avtor: Sara Ahlin Doljak
Sara Doljak, odvetnica s preizkušnjo multiple skleroze, je na sodišču zastopala stranko preko table 'piši-briši'. Rezultat: mirna rešitev spora.